EXPERIMENTE CHIMICE SPECTACULOASE (traducere din limba engleza)

Herbert W. Roesky

EXPERIMENTE CHIMICE SPECTACULOASE (traducere din limba engleza)


Colectia:
ISBN: 978-973-88419-4-9
Numar pagini: 286
Format: 17x24 cm
Culoare: Cuprinde 33 planse color
Pret: 35.00 LEI

Prezentarea cartii

Scrisa de autorul prestigioasei lucrari Chemische Kabinettstücke, aceasta carte cuprinde peste 80 de experimente chimice impresionante si, uneori, aproape incredibile, ce pot fi efectuate in clasa, in sala de curs sau chiar la domiciliu. Toate experimentele sunt explicate integral si au fost probate de mai multe ori, astfel incat succesul reproducerii lor este garantat.
Grupate in mai multe sectiuni – intitulate „Apa”, „Culoarea albastra”, „Culoarea rosie”, „Coloizi, soli si geluri”, „Experimente fascinante realizate prin autoorganizare”, „Varietati chimice”, „Galeria de arta a chimiei” – subiectele abordate sunt perfecte pentru cursurile experimentale sau pentru proiectele scolare. Ilustratia bogata si stilul viu al textului fac ca aceasta carte sa fie atractiva pentru orice cititor interesat de chimie, care va fi fermecat si se va instrui, in acelasi timp.
Prefata lucrarii originale, apartinand cunoscutului savant George A. Olah, laureat al Premiului Nobel pentru chimie in 1994, este insotita de o frumoasa prefata la editia in limba romana, semnata de prof. dr. Marius Andruh, membru corespondent al Academiei Romane.


Despre autor

Herbert W. Roesky este profesor de chimie anorganica la Universitatea din Göttingen. Fiind timp de multi ani director de departament la universitatile din Frankfurt pe Main si Göttingen, el a avut contributii stralucite la dezvoltarea domeniului chimiei anorganice in Germania. Preocuparea sa neintrerupta de a stimula interesul fata de chimie al cursantilor si al tinerilor s-a materializat prin publicarea mai multor carti si prin cursul de Craciun sustinut anual la Universitatea din Göttingen.
A fost rasplatit cu numeroase titluri onorifice, precum si cu Premiul Leibnitz si cu Grand Prix de la Maison de la Chimie. Pentru cartea Chemische Kabinettstücke i s-a decernat Premiul pentru Literatura acordat de „Fonds der Chemischen Industrie”.


 

Va mai recomandam:

Nu exista recomandari.
 
La preturile de catalog se adauga taxele postale
Editura Mistral Info Media acorda urmatoarele facilitati:
  • comenziile cu valoare ce depaseste 120 RON se expediaza pe cheltuiala Editurii
  • se acorda un discount de 10% pentru comenzi ce depasesc 15 exemplare
  • se acorda discounturi de 15-20 % pentru comenzi ce depasesc 20 exemplare